Bewust beweging brengen in de wereld. Nu.

Begeleiders

De leiding van het programma Waarachtig Leiderschap ligt in handen van een drietal aan Changekitchen verbonden begeleiders. Alle drie hebben zij veel ervaring op gebied van leiderschapsontwikkeling, coaching en organisatieverandering.

 

Alle drie zijn zij energiek, bevlogen en gedreven om écht het verschil te maken. In de begeleiding vertaalt zich dat in een no nonsense aanpak die zich richt op rake gesprekken, werken in het hier en nu en – vanuit een veilige en goede sfeer – steeds op zoek te gaan naar dat wat echt van waarde is. Zij nemen daarbij zichzelf en de deelnemer niet altijd alleen maar serieus: er mag best bij gelachen worden.

Monique van Bokhorst

Al meer dan 15 jaar werkt Monique als specialist in leiderschapsontwikkeling met organisaties, teams en individuen. Met een nieuwsgierige houding, een systemische kijk en door haar rake vragen komt op tafel waar het écht over gaat.

 

Zij gelooft dat organisaties die van betekenis zijn en geleid worden vanuit hun bedoeling en kernwaarden, duurzaam succesvoller zijn. “Leiderschap gaat over jezelf zijn. Jezelf écht kennen: je kracht en je kwetsbaarheid. Weten waar je voor staat, waar je heen wilt en van daaruit acteren. Deze bewustwording begint aan je binnenkant, stil staan bij wie jij ‘van nature’ bent.

Ervaringsgericht leren en ontwikkelen staat centraal in haar aanpak. Nieuw gedrag of nieuwe vaardigheden ervaren met hoofd, hart en lijf. Ze neemt je mee in het zetten van kleine stappen op weg naar je (grote) doel.

 

Monique brengt zaken die vastzitten, in beweging. Zij doet dat met veel enthousiasme, doortastendheid, daadkracht en compassie. Ze legt snel de vinger op de zere plek, haar glas is halfvol en ze staat positief en licht in het leven. No nonsense en met twee voeten op de grond.

Hajo de Boer

Met 20 jaar werkervaring in het bedrijfsleven kan Hajo zich goed verplaatsen in wat er nodig is. Zijn werkwijze is erop gericht samen een echte verandering teweeg te brengen. Het gaat daarbij ook om de wil om uit de comfortzone te stappen; een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren, groeien en leven.

 

Hajo houdt ervan om tot de kern te komen. Simpel en daadkrachtig. “Bewustwording, is voor mij de sleutel voor transformatie. Door een groter bewustzijn van de eigen mindset, zijn we beter in staat om een situatie positief te beïnvloeden. Dit levert meer verbinding, meer plezier én betere resultaten.” Dat geldt ook voor leiders. Bewust leiderschap zorgt ervoor dat leiders in staat zijn betere keuzes te maken, completer te communiceren en meer tijd en aandacht over te houden voor andere zaken.

 

Wat Hajo kenmerkt, is een no-nonsense aanpak vanuit verbinding. Scherpte én een balans tussen lichtheid en diepgang. Woorden én daden. Met humor, energie en gebaseerd op een wederzijdse intentie om te groeien.

Thijs Vink

Thijs voert al twintig jaar rake gesprekken met leiders in gezondheidszorg, vervoer en openbaar bestuur. Als expert leiderschapsontwikkeling is hij nieuwsgierig naar hoe mensen in elkaar zitten, wat het effect is van hun gedrag en wat ze toevoegen aan de wereld.

 

Daar constant op reflecteren – ook voor zichzelf – zorgt voor waardevolle inzichten. “Leiders die zich bewust zijn van hun eigen rol en de manier waarop ze omgaan met verandering, zijn in staat hun organisatiedoelen makkelijker en met meer wijsheid te realiseren“.

 

‘Resultaatgericht vertragen’ zet Thijs graag daarbij in: “Ik probeer heel gericht de rust en aandacht af te dwingen, om het echte gesprek te voeren, voorbij formele structuren en ego’s. Hierdoor ontstaat er inzicht en kunnen er vaak verrassend heldere keuzes worden gemaakt.

 

Wat Thijs kenmerkt? Energie, humor, focus op de mogelijkheden die er wèl zijn in plaats van op de dingen die niet werken. Evenveel waarde als de vraag “wat is zinvol?’, heeft voor hem daarom de vraag ‘hebben we daar ook zin in?

Terug naar de hoofdpagina