Bewust beweging brengen in de wereld. Nu.

Gastsprekers

Jan Rotmans

Professor in transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit. Jan Rotmans is een veel gevraagd spreker én een maatschappelijk gedreven wetenschapper.

 

Hij schreef ruim 200 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties. Hij richtte het onderzoeksinstituut DRIFT (Dutch Research Institute For Transitions) op en is medeoprichter van Urgenda, een organisatie die een duurzame samenleving nastreeft. Daarnaast is hij initiatiefnemer van het Break-out Team dat lijnen uitzet voor de postcorona-samenleving.

 

Jan begeeft zich op de rand van de comfort zone; zijn rake woorden en analyses, afgewisseld met persoonlijke inkijkjes, schuren. Na een sessie met Jan sta je AAN en weet je beter wat jij te doen hebt als leider in onze maatschappij.

Bouchra Talidi

Inclusive Changemanager, spreker, trainer, adviseur en ondernemer. Bouchra werkt al 15 jaar aan verbinding en verandermanagement, om duurzaam diversiteits- en inclusiebeleid te realiseren bij verschillende organisaties.

 

Ze is ervan overtuigd dat diversiteit over ons allemaal gaat. Dat inclusie vraagt om inclusief én persoonlijk leiderschap. “Onderzoek de meerwaarde van diversiteit voor jouw organisatie: wat gebeurt er als je niets doet?” Bouchra onderstreept daarbij de urgentie: “We hebben ruim 30 jaar lang hetzelfde gedaan met weinig resultaat. Tijd voor een andere aanpak”.

“Winne” Winston Bergwijn

Winston, beter bekend onder zijn artiestennaam Winne, is een trotse, gedreven hiphop artiest. Hij heeft veel succes in Nederland met zijn werk, als solo-artiest en in samenwerking met andere artiesten. Winstons teksten zijn raak, puur, recht uit het hart en vaak gebaseerd op de gebeurtenissen in zijn leven.

Naast zijn activiteiten onder het Top Notch Label, is Winston ook een geëngageerd zelfstandig ondernemer die streeft naar een eerlijke, inclusieve samenleving. Hij neem hierin zelf het voortouw en creëert kansen voor anderen om succesvol te zijn.

 

Winstons drijfveer is ‘menselijkheid’, vanuit een plek van innerlijke rust en balans, iets waar hij zelf actief aan werkt. Winston is graag direct en duidelijk. Zoals hij het zelf zegt: “Natuurlijk op voorwaarde dat je iets van jezelf laat zien. Alleen dán kun je mensen echt raken en dat is naar mijn overtuiging het belangrijkste in het leven.

Aruna Vermeulen

Aruna richtte 15 jaar geleden het HipHopHuis in Rotterdam op. Als breakdanser wilde ze een plek creëren waar jongeren zichzelf konden ontwikkelen. De onderliggende waarden van Hiphop – authenticiteit, originaliteit, samen groeien en kennis delen – draagt Aruna in zich als geen ander. Ze leeft ze.

 

Als directeur van het Hiphophuis en in haar toezichthoudende rollen bij het Sportbedrijf Rotterdam en de Rotterdamse Bibliotheek. Maar ook als moeder, als vriend, als mens. Die waarden geven haar richting; ze gelooft dan ook dat leiders en organisaties veel kunnen leren uit de hiphopcultuur. Aruna is graag vóór en niet tégen, ze wil dat iedereen mag meedoen, denkt niet in fouten en streeft na dat mensen uit hun eigen bubbel komen en elkaar echt ontmoeten. In een liefdevolle battle.

Terug naar de hoofdpagina